Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin. Juhannusaattona 21.6. palvelemme viikonloppuaukioloaikojen mukaisesti.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.
Lamppuja Sairaala Novassa.

Sairaala Novan oheispalvelut

Sairaala Novassa toimii myös muutamia oheispalveluita helpottamaan potilaiden ja vierailijoiden arkea ja tekemään olostasi mukavamman.

Palvelut

Ravintola Poukama

Avoinna arkisin klo 7.00–14.30 (päivälliskeitto tarjolla kahvila Solinassa), viikonloppuisin ja arkipyhinä kello  9.00–13.30.

Kahvila Solina

Avoinna arkisin klo 7.00 –15.00.

Sairaala Novan pääaulasta löytyviin palveluihin lukeutuvat myös kahvila sekä ravintola. Ravintolan löydät pääovelta katsottuna käytävän vasemmalta ja kahvilan oikealta puolelta.

Palvelut ovat tuttuun tapaan niin asiakkaiden, potilaiden kuin henkilöstönkin käytettävissä. Ravintolassa on noin 250 asiakaspaikkaa ja ne sijaitsevat keskeisellä paikalla uuden sairaalan pääaulassa. 

Kahvilan ja ravintolan valikoimista löytyy suureksi osaksi itse valmistettuja tuotteita. Valikoiman suunnittelussa on otettu huomioon asiakkaiden toiveet. Laajan valikoiman lisäksi ravintolassa pääset nauttimaan myös kattoon asennetuista kukka-aiheisista valaisintaideteoksista.  

R-kioski

Avoinna arkisin klo 6.30–22.00, lauantaisin klo 8–22 ja sunnuntaisin klo 9–22. 

Sairaala Novan pääaulasta löydettäviin palveluihin kuuluu myös R-kioski, joka palvelee sekä asiakkaita että henkilöstöä. Kioskista voi napata matkaan esimerkiksi välipalaa tai virvokkeita odotuksen ajaksi tai ostaa mukaan tuliaisia osastolle vierailulle mennessään. Koska Sairaala Nova kuuluu Savuton sairaala-ohjelmaan, ei valikoimasta löydy nikotiinituotteita, mutta muuten valikoima tulee olemaan tavanomaisen R-kioskin valikoiman kaltainen. Kioskin ansiosta myös bussikortin saa kätevästi ladattua vaikkapa kotimatkaa varten käynnin yhteydessä.  

Tilat

Lasten leikkipaikka

Sairaala Novassa myös lasten viihtyvyyteen on panostettu. Lasten leikeille on varattu oma alue sairaalan ensimmäisen kerroksen valopihalta. Leikkipaikalla on peleillä ja leluilla varusteltu puinen maja, minkä ympäristössä lasten on turvallista leikkiä.  

Hiljainen piha

Sairaala Novan hiljainen piha tarjoaa taukopaikan hektisestä elämästä kaikille sairaalassa asioiville. Hiljaisen pihan on suunnitellut kokenut puunkäsittelijä Nora Tapper. Kokonaisuuteen kuuluu kolme pientä hiljentymispihaa. Mahdollisuus hiljentymiseen voi olla tärkeä heille, joiden omainen on saattohoidossa. Myös henkilöstö kohtaa työssään haastavia tilanteita, joiden käsittelyyn hetki hiljaisessa huoneessa voi tarjota merkittävän avun. Hiljainen piha on kaikille avoin tila, johon saapumiseen ei tarvitse syytä. Hiljaisuuden pihalla voi pysähtyä omien ajatusten äärelle.