Hyppää pääsisältöön

Sairaala Novasta kotiutuminen

Ammattilaisemme keskustelevat kanssasi jatkohoitoon liittyvistä asioista ennen kotiin lähtöäsi tai siirtymistäsi toiseen hoitopaikkaan. Mikäli epäilet selviytymistäsi kotona, keskustele asiasta henkilökuntamme kanssa.

Kotiin lähtiessäsi saat tiedon mahdollisesta jälkitarkastuksesta ja myös siitä, mihin voit tarvittaessa ottaa yhteyttä. Saat samalla myös ohjeet tarvittavien apuvälineiden hankinnasta ja käytöstä sekä muut jatkohoito-ohjeet, jotka kannattaa vielä erikseen kerrata hoitohenkilökunnan kanssa. Lääkäri kirjoittaa tarvitsemasi todistukset ja lääkemääräykset.

Lähtiessäsi sairaalasta muista ottaa mukaasi kaikki henkilökohtaiset tavarasi, myös omat röntgenkuvasi ja lääkkeesi.

Sovi myös kotiinkuljetuksesta henkilökunnan kanssa. Samassa yhteydessä selviää, millainen matkustustapa sinulle sairautesi vuoksi on sopivin. Taksien tilauskäytännöistä lisää tietoa saapumissivullamme.

Myös sairaalan sosiaalityöntekijät ovat käytettävissäsi. Sosiaalityöntekijä ohjaa ja neuvoo muun muassa sosiaaliturvaan ja -palveluihin, kuntoutukseen, sairaalasta kotiutumiseen ja jatkohoitoon sekä potilaan oikeuksiin liittyvissä asioissa.

Potilasasiakirjat

Kotiutuessasi yhteenveto annetusta hoidosta lähetetään kirjallisena sinulle tai huoltajalle sekä antamasi luvan perusteella lähettävälle lääkärille tai laitokselle.

Potilaalla on oikeus tarkastaa tiedot, jotka hänestä on kirjattu potilasasiakirjoihin ja tarvittaessa oikaista ne. Lisätietoja asiakirjojen käsittely -sivultamme.

Palaute hoidosta

Sairaalan henkilökunta toivoo, että annat palautetta saamastasi hoidosta osastoilla ja poliklinikoilla suoraan hoitohenkilökunnalle tai täyttämällä palautelomakkeen joko paperilla tai sähköisesti.

Halutessasi voit ilmaista huolesi ja kysymyksesi hoitoasi koskevissa asioissa potilas- ja asiakaspalautteena sekä suullisesti että kirjallisesti. Toivomme, että otat asiasi käsiteltäväksi hoitavassa yksikössä hoitavan lääkärin, oman hoitajan tai osastonhoitajan kanssa.