Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Tukiperhetoiminta

Tukiperhe tukee erityisen tuen tarpeessa olevaa perhesosiaalityön tai lastensuojelun asiakkuudessa olevaa lasta ja lapsiperhettä silloin, kun vanhempien omat voimavarat ovat vähissä ja luonnolliset tukiverkostot vähäiset. Tukiperhetoiminta on suunnitelmallista toimintaa, jonka tavoitteena on tukea lasta ja lapsen koko perhettä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Tukiperheviikonloput mahdollistavat vanhemmalle säännöllisen lepohetken.

Tukiperhe on aivan tavallinen perhe. Lapselle tukiperhe tarjoaa viikonlopun aikana aikuisen turvallista läsnäoloa ja huomiota sekä lapsen kehitystä tukevaa toimintaa osana tavallista perhe-elämää. Tukiperheviikonloppuihin voi kuulua esimerkiksi leikkimistä, pelaamista, leipomista, ulkoilua, retkeilyä ja muuta mukavaa yhdessä tekemistä. Useimmiten tukiperhettä etsitään 3-12-vuotiaille lapsille.

Lapsi tai lapset, jotka usein voivat olla myös sisarukset, ovat tukiperheessä tyypillisesti yhden viikonlopun kuukaudessa. Loma-aikoina on mahdollista sopia myös pidemmistä ajanjaksoista perheen tarpeen mukaisesti, tukiperheen resurssit huomioiden. Tukiperhesuhde sovitaan yleensä yhdeksi vuodeksi ja sitä jatketaan tarvittaessa vuosi kerrallaan. Tukiperhesuhde kestää pääsääntöisesti 1–3 vuotta, mutta se voi joskus kestää pidempäänkin, mikäli lapsen etu sitä edellyttää.

Tukiperheeksi?

Oletko kiinnostunut toimimaan tukiperheenä lapselle? Lue lisää tukiperheeksi hakeutumisesta täältä.

Kenelle

Erityisen tuen tarpeessa oleville perhesosiaalityön tai lastensuojelun asiakkuudessa oleville lapsille

Toimi näin

Ota yhteyttä omaan sosiaaliohjaajaasi tai sosiaalityöntekijääsi. Mikäli sellaista ei vielä ole, voit katsoa oman paikkakuntasi sosiaalitoimen yhteystiedot tämän sivun reunasta löytyvästä listauksesta.