Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin. Juhannusaattona 21.6. palvelemme viikonloppuaukioloaikojen mukaisesti.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Sosiaaliohjaus

Sosiaaliohjauksella tarkoitetaan asiakkaiden ohjaamista ja tukemista elämän eri tilanteissa. Sosiaaliohjauksen lähtökohtana on huomioida asiakkaan kokonaistilanne ja kartoittaa oikea palveluiden tarve. Sosiaaliohjaajat tekevät yhteistyötä esimerkiksi Kelan, lastensuojelun, terveydenhuollon, kotipalveluiden ja eri vuokranantajien kanssa.

Ota yhteyttä sosiaaliohjaajaan, kun:

  • olet velkaantunut tai tarvitset apua talouden hallintaan
  • tarvitset sosiaaliturvaan, etuuksiin tai muihin palveluihin liittyvää ohjausta ja neuvontaa
  • olet työtön, opiskelet tai tarvitset ohjausta jatkosuunnitelmiisi
  • elämäntilanteesi on muuttunut tai muuttumassa (esim. ero, yhteenmuutto, läheisen kuolema tai lapsen syntymä) - sinulla on ongelmia asumisessasi, vuokranmaksussa tai olet vailla asuntoa
  • olet yksinäinen tai arjestasi puuttuu mielekästä tekemistä
  • tarvitset tukea arjen hallintaan

Kenelle

Täysi-ikäisille, muille kuin erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Sosiaalihuoltolaki määrittää lainsäädännölliset raamit sosiaaliohjauksen palveluiden myöntämiselle.

Toimi näin

Ota yhteyttä oman alueesi sosiaaliasemalle. Jyväskylän julkisten terveysasemien, Hankasalmen ja Uuraisten asiakkaat voivat varata etäajan sosiaaliohjaajalle Omaks.fi-palveluun Hyviksen kautta. Omaks.fi:n chat palvelee myös ilman ajanvarausta.