Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Seniorin hyvinvointineuvola

Seniorin hyvinvointineuvolassa sinua rohkaistaan löytämään omat voimavarasi itsellesi mielekkään ja aktiivisen arjen ylläpitämiseksi. Toiminnan tavoitteena on ennaltaehkäistä ja tunnistaa ikääntyvän terveysriskejä, tukea turvallista ikääntymistä omassa kotiympäristössä ja vahvistaa palveluiden saantia oikea-aikaisesti. Seniorin hyvinvointineuvolatoimintaa on saatavilla Jyväskylässä, Pihtiputaalla, Viitasaarella, Keuruulla, Multialla, Petäjävedellä, Hankasalmella, Konnevedellä, Laukaassa, Uuraisilla, Saarijärvellä, Kannonkoskella, Karstulassa, Kivijärvellä, Kyyjärvellä sekä Äänekoskella. Toiminta tulee laajenemaan myöhemmin koko Keski-Suomen hyvinvointialueelle.

Seniorin hyvinvointineuvolan toimintamuotoja ovat:

  • Matalan kynnyksen ajanvarauksettomat vastaanotot, joissa voit keskustella esimerkiksi ravitsemukseen, uneen, liikkumiseen, aivoterveyteen ja mielen hyvinvointiin liittyen. Voit saada myös ohjausta sähköisten sosiaali- ja terveyspalveluiden käyttöön.
  • Kohtaamispaikat ja tapahtumat terveys- ja hyvinvointiteemojen ympärillä. Toimintaa toteutetaan yhteistyössä kuntien, yhdistysten ja seurakuntien kanssa.
  • Osassa kuntia 68-vuotiaat saavat kutsun kokonaisvaltaiseen seniorin hyvinvointitarkastukseen. 68-vuotiaitten hyvinvointitarkastuksissa esitietona käytetään Omaolon hyvinvointitarkastusta, jonka täyttämiseen saat ohjeet kutsukirjeen mukana.
  • Yksilöllinen neuvonta ja ohjaus oman terveydentilasi ja hyvinvointisi edistämiseksi. Voit olla yhteydessä alueesi hoitajaan puhelimitse.


Palvelutarjonta vaihtelee hieman kunnittain. Kuntakohtaiset tiedot kohtaamispaikoista, avoimista vastaanotoista sekä hyvinvointitarkastuksista löytyvät seniorin hyvinvointineuvolan yhteystietosivulta.

Äkillisiin sairastumisiin, pitkäaikaissairauksiin ja lääkityksiin liittyvää neuvontaa, ohjausta ja hoitoa saat omalta terveysasemaltasi.

Tutustu myös Seniorille-sivustoon, josta löydät tietoa ja vinkkejä ennaltaehkäisevästi erilaisiin iän tuomiin tilanteisiin ja haasteisiin. Apua ja tukea elämäntapamuutostarpeen tunnistamiseen ja toteuttamiseen saat ikääntyvien elämäntapaohjauksen hoito- ja palveluketjusta.

Kenelle

Yli 65-vuotiaille itsenäisesti kotona asuville, jotka eivät ole säännöllisten kotihoidon palveluiden piirissä.

Toimi näin

Löydät seniorin hyvinvointineuvolan ajanvarauksettomien vastaanottojen osoitteet ja palveluajat sekä ajanvarausnumerot seniorin hyvinvointineuvolan yhteystietosivulta.

Tapahtumista ja kohtaamispaikoista tiedotetaan erikseen.