Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso mahdolliset poikkeusaukioloajat täältä.

Päihdekuntoutujien ensisuoja ja selviämisasema

Asumispäivystys eli ensisuoja on tilapäinen asumispalvelu henkilöille, jotka tarvitsevat lyhytaikaista ja kiireellistä apua. Täysi-ikäiset asunnottomat saavat ensisuojasta matalan kynnyksen tukea tilanteeseensa ympärivuorokautisesti. Ensisuojassa turvataan sinne tulevien perustarpeet, kuten lepo, lämpö ja puhtaus. Lisäksi ensisuojassa on mahdollisuus saada keskusteluapua sekä tarpeen mukaista tukea asunnon ja tarvittavien sosiaali- ja terveyspalvelujen hakemiseen. Ensisuoja sijaitsee Jyväskylässä.

Selviämisasema on tilapäinen suoja päihtyneille yli 18-vuotiaille henkilöille, jotka tarvitsevat turvallisen paikan selviämisen ajaksi. Selviämisasemalle voi tulla itse tai poliisin saattamana, mikäli ei käyttäytymisellään aiheuta vaaraa muiden henkilöiden turvallisuudelle. Selviämisasemalle ei voida ottaa akuuttihoitoa tarvitsevia henkilöitä. Selviämisasemalla asiakkaan vointia tarkkaillaan säännöllisesti, mutta varsinaisia hoitotoimenpiteitä ei tehdä. Mikäli asiakkaan terveydentila heikkenee, kutsutaan paikalle ensihoito arvioimaan jatkotoimenpiteet.

Selviämisasema on auki ympäri vuorokauden ja tiloissa on jatkuva valvonta. Asiakkaalle laaditaan aina yksilöllinen suunnitelma siitä, kuinka hänen terveydentilaansa seurataan. Selviämisaseman toimintaan kuuluu tarjota asiakkaalle palveluohjausta.

Kenelle

Asumispäivystys on tarkoitettu asunnottomille täysi-ikäisille henkilöille, jotka tarvitsevat kiireellistä ja lyhytaikaista apua. Selviämisasema on tarkoitettu päihtyneille täysi-ikäisille henkilöille, jotka tarvitsevat turvallisen paikan selviämisen ajaksi.

Toimi näin

Voit hakeutua ensisuojaan ja selviämisasemalle itsenäisesti.