Hyppää pääsisältöön

OLKA-palvelut

OLKA® on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa. Toiminnan tavoitteena on tarjota potilaille ja heidän läheisilleen kiireetöntä kohtaamista ja tukea sairauteen sopeutumisessa. Jyväskylässä toimintaa toteutetaan Keski-Suomen hyvinvointialueen ja Kansalaistoiminnankeskus Mataran/ KYT ry:n yhteistyönä.

Katso lyhyt esittelyvideo OLKA®-toiminnasta YouTubesta.

OIVA-tietopalvelu

OIVA-tietopalvelun tavoitteena on tiedottaa potilas-, kansanterveys- ja vammaisjärjestöjen palveluista infotapahtumien, esitteiden sekä erilaisten teemapäivien muodossa. Toimintaan voi tutustua sairaalassa OLKA-pisteellä, joka on sairaala Novan pääaulassa. Toinen OLKA-piste on Kansalaistoiminnankeskus Matarassa.

TOIVO-tukipalvelu

OLKA välittää sairaalan potilaille ja heidän läheisilleen vertaistukea, joka auttaa potilasta sopeutumaan sairauteensa ja vahvistaa omahoitoa. Lue lisää vertaistuesta osoitteesta Vertaistalo.fi

Vapaaehtoinen ILONA-palvelu

Vapaaehtoiset tuovat iloa, tukea ja toivoa sairaalan arkeen. Vapaaehtoiset toimivat muun muassa aula-avustajina, vertaistukijoina, juttukavereina ja leikkikavereina. OLKA-sairaalavapaaehtoisena voi toimia myös ilman omaa kokemusta sairastumisesta tai vammautumisesta.

Kaikki OLKAn vapaaehtoiset ovat valmennettu tehtäväänsä ja he ovat sitoutuneet vaitioloon. Vapaaehtoiset eivät ota kantaa tai osallistu hoitotoimenpiteisiin, eivätkä korvaa henkilökunnan työtä.

Lue lisää: Älä jää yksin, tukea on tarjolla • OLKA (olkatoiminta.fi)

Yhteyshenkilöt

Niina Kankare-Anttila

Vapaaehtoistoiminnan kehittäjä/ OLKA® -toiminta

044 773 8234

niina.kankare-anttila@kyt.fi

Oletko kiinnostunut toimimaan sairaalavapaaehtoisena? Kysy lisää Niinalta!