Hyppää pääsisältöön

Itsenäisyyspäivänä keskiviikkona 6.12. palvelemme pääsääntöisesti sunnuntain aukioloaikojen mukaisesti.

Äitiysryhmät ja -liikuntaneuvonta

Raskausajan maksuton liikunta- ja kuntoutusneuvonta

Kertaluontoisessa ryhmätapaamisessa keskustellaan raskausaikana liikkumisesta ja odottavan äidin hyvinvoinnista. Erityisesti ohjausta annetaan selän ja tukilihasten terveyteen, lantionpohjan lihasten vahvistamiseen ja rentouttamiseen, turvallisen liikunnan sykerajojen ja kuormittavuuden arviointiin. Eniten hyödyt tapaamisesta, jos osallistut tapaamiseen raskauden ensimmäisen tai toisen kolmanneksen aikana. Ryhmä sisältää keskustelua ja toiminnallisia harjoituksia, joten varaudu joustavalla vaatetuksella. Ryhmää ohjaa äitiysliikuntaan- ja äitiysfysioterapiaan perehtynyt fysioterapeutti. Huom! Kaikissa tapaamisissa on sama sisältö. Osallistuminen on maksutonta. Ennakkoilmoittautuminen Hyviksessä.

Paikka: Väinönkadun palvelukeskus, Väinönkatu 44, pohjakerros

Aika: torstaisin klo 17.00–18.30

  • to 7.9.2023
  • to 12.10.2023
  • to 7.12.2023

Synnytyksen jälkeinen maksuton liikunta- ja kuntoutusneuvonta

Kertaluontoinen ryhmätapaaminen on suunnattu ensisijaisesti alle 6kk sitten synnyttäneille. Jos kuitenkin tapaamisen aihealueet askarruttavat, olet tervetullut mukaan, vaikka synnytyksestäsi olisi kulunut pidemmänkin aikaa! Tapaamisessa keskustellaan palautumisesta ja liikkumisen aloittamisesta synnytyksen jälkeen, lantionpohjan ja keskivartalon harjoittamisesta koko keho huomioiden, vatsalihasten erkauma-asioista sekä mahdollisten arpien käsittelystä. Opit myös, kuinka arjen pienillä asioilla voi vaikuttaa kehon kannatteluun ja miten huomioida ergonomia vauva-arjessa.

Ryhmä sisältää keskustelua ja kevyitä toiminnallisia harjoituksia, joten varaudu joustavalla vaatetuksella. Vauvat ovat myös tervetulleita mukaan käynnille! Ryhmää ohjaa äitiysfysioterapiaan ja lantionpohjan fysioterapiaan perehtynyt fysioterapeutti. Huom! Kaikissa tapaamisissa on sama sisältö. Osallistuminen on maksutonta. Ennakkoilmoittautuminen Hyviksessä.                                               

Paikka: Etäyhteys TAI Väinönkadun palvelukeskus, Väinönkatu 44, pohjakerros

Aika: torstaisin klo 14.00–15.30

  • 7.9.2023 klo 14-15:30 Väinönkatu 44
  • 12.10.2023 klo 14–15.30 etäyhteydellä
  • 7.12.2023 klo 14–15.30 Väinönkatu 44

Äitiysliikuntaa

Viikoittainen treeni raskausajalle sekä synnytyksestä palautumiseen. Tunnit sisältävät lihasvoimaa, hengityselimistöä sekä lantionpohjaa vahvistavia harjoitteita sekä liikkuvuus- ja rentoutusharjoituksia. Ota mukaan jumppamatto ja juomapullo! 

Paikka & aika

  • maanantaisin klo 16.30–17.30, Väinönkatu 44, liikuntasali (pohjakerros)

Kausi järjestetään 28.8.-17.12.2023 Ryhmiä ei järjestetä arkipyhinä eikä syyslomaviikolla (42).     

Ennakkoilmoittautuminen Hyviksessä.

Liikuntapaikoilla toteutuvista ryhmistä kausimaksu on 34,40 €. Muistathan perua ryhmäpaikkasi, jos et jatka ryhmässä.

Kehonhuoltoa 

Ryhmä soveltuu raskausajalle sekä synnytyksestä palautumiseen. Ryhmässä harjoitetaan erityisesti niskan, selän ja lantion alueen liikkuvuutta ja rentoutumista, sekä keskivartalon ja lantionpohjan toimintakykyä. Ohjaaja on perehtynyt raskausajan ja synnytyksen jälkeiseen harjoitteluun ja harjoitteet on suunniteltu kehon muutokset raskausaikana ja synnytyksen jälkeen huomioiden. Harjoitteluun sisältyy oleellisesti myös rentoutumista, joka on tärkeä osa terveyttä. Ryhmää ohjaa kuntoutukseen perehtynyt liikunnanohjaaja.

Paikka & aika:

  • torstaisin klo 13–14, Teams-etäyhteydellä

Kausi järjestetään 28.8.-17.12.2023. Ryhmiä ei järjestetä arkipyhinä eikä syyslomaviikolla (42).

Ennakkoilmoittautuminen Hyviksessä.

Etäryhmät ovat toistaiseksi maksuttomia, mutta vaativat ilmoittautumisen.

Kenelle

Kaikille raskaana oleville tai hiljattain synnyttäneille keskisuomalaisille.

Toimi näin

Ilmoittaudu ryhmään Hyviksessä, sähköisessä asiointipalvelussa. Ilmoittautuminen vaatii tunnistautumisen pankkitunnuksilla, varmennekortilla tai mobiilivarmenteella.

Lisätietoa

Äitiysryhmiin ja -liikuntaneuvontaan liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä liikuntasuunnittelija Miia Herralaan, p. 050 311 8863