Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Vammaisten tulkkauspalvelut

Vammaisten henkilöiden tulkkauspalvelu edistää kuulovammaisen, kuulonäkövammaisen tai puhevammaisen henkilön mahdollisuuksia olla yhdenvertainen yhteiskunnan jäsen.

Tulkkauspalvelu on tarkoitettu henkilölle, joka tarvitsee vammansa vuoksi tulkkausta. Tulkkauspalvelusta vastaava Kelan palvelu on asiakkaalle maksutonta. Löydät lisätietoa tulkkauspalveluista Kelan verkkosivuilta.

Viittomakielen tulkkaus 

Jos tarvitset viittomakielen tulkkia, sinulla on lakisääteinen oikeus saada tulkkausta ilmaiseksi. Tulkkauksen maksaa joko Kela tai viranomainen, tulkkaustilanteesta riippuen.  

Puhevammaisten tulkkaus 

Puhevammaisten tulkkaus on kommunikoinnissaan tukea tarvitsevan ihmisen tukemista hänen ja ympäristön välisessä vuorovaikutuksessa.

Puhetulkki auttaa asiakasta ilmaisemaan itseään ja ymmärtämään muita. Palvelu edistää yhdenvertaisuutta, osallistumista ja tiedonvälitystä. Puhevammaisten tulkki on vaihtoehtoisen kommunikaation ammattilainen, jonka tehtävänä on tukea, tulkata ja tulkita asiakkaansa kommunikaatiota. Tulkkauksen tarve voi liittyä työssä käyntiin, opiskeluun harrastamiseen, virkistykseen, asiointiin tai yhteiskunnalliseen osallistumiseen. 

Puhevammaisen tulkkauspalvelua voivat olla epäselvän puheen selventäminen, kirjoitetun viestin tulkkaus puheeksi, puheen tulkkaus kirjoitetuksi, blisskielisten viestien tulkkaus, erilaisten graafisten merkkien tulkkaus, viittomien käyttö puheen tukena tai ilmeiden, eleiden ja kehonkielen tulkinta.