Hyppää pääsisältöön
Kahden ikääntyneen henkilöt kädet lepäävät pöydällä.

Ikääntyneiden kohtaamispaikkoja kunnassasi

Yhdessä tekeminen tukee ikääntyvän toimintakykyä ja tuo sisältöä elämään. Ikääntyessä viriketoiminnan ja liikunnan on todettu lisäävän mielihyvää ja näin ollen hyviä elinvuosia. Harrastaminen, ihmisten kohtaaminen ja vertaistuki ovat hyvä tapa lievittää yksinäisyyttä ja viettää vapaa-aikaa. Mielekästä ja vaihtelevaa tekemistä tarjoavat eri toimijat ja järjestöt sekä digitaaliset kohtaamisympäristöt.  

Ikääntyneiden kohtaamispaikat

Jyväskylän lähitalot Kortteli Klubi keskustassa ja Piippurannan Klubi Kankaalla ovat avoimia kohtaamispaikkoja kaikenikäisille ihmisille. Sukupolvien väliset kohtaamiset ovat nimensä mukaisesti lähitalojen rikkaus ihmistä lähellä olevassa toiminnassa.

Virtapiiritoiminta

Virtapiirit ovat kaikille ikääntyneille avoimia tilaisuuksia, joissa kahvittelun lomassa tavataan ystäviä ja tuttavia, rupatellaan ja rentoudutaan 

Toiminnalla ehkäistään yksinäisyyttä, edistetään ikäihmisten omatoimisuutta ja yhdessä tekemistä.

Virtapiiri-ryhmissä ohjaajina toimivat vapaaehtoiset vertaisohjaajat.

Mitä virtapiireissä tehdään

Virtapiirit ovat kaikille senioreille avoimia tilaisuuksia, joissa kahvittelun lomassa tavataan ystäviä ja tuttavia, rupatellaan ja rentoudutaan. 

Kaikilla ryhmäläisillä on mahdollisuus osallistua toiminnan ideointiin ja suunnitteluun. Virtapiireissä on esimerkiksi visailuja, liikuntaa, senioritansseja, asiantuntijavierailuja.

Virtapiirien ohjelma ja aikataulu

Keski-Suomen kohtaamispaikkoja

Keski-Suomessa seurakunnat järjestävät tapahtumia kaiken ikäisille.  

Tutustu seurakuntasi tarjoamiin tapahtumiin tästä.

Voit tutustua erilaisiin tapahtumiin myös kuntasi tapahtumakalenterista.