Hyppää pääsisältöön
Kaksi henkilöä istuu pöydän ääressä vieretysten mukit kädessään hymyillen toisilleen.

Väreistä ja monipuolisesta ruokailusta puhtia syksyyn

Se, mitä ja miten syömme, vaikuttaa vireystilaamme päivän aikana. Pimenevässä syksyssä usein tarvitsemme hieman lisäapua hyvän vireystilan ylläpitämiseksi.

Nappaa tästä puhtia antavat vinkit ruokailuun

  1. Kata kauniisti ja lisää väriä lautaselle kasviksilla, marjoilla ja hedelmillä. Vuole kuorimaveitsellä porkkanasta kiharoita tai leikkaa kurkusta tähtiä. Pakastevihannekset- ja kasvikset ovat oiva apu saada nopeasti väriä ja volyymia lautaselle. Myös satokauden kasveja on hyvä suosia, syksyn satoa ovat esimerkiksi lehtikaali, omenat ja puolukat. 
     
  2. Pidä huolta ateriarytmistä. Useimmille sopiva ruokailuväli on 3–4 tuntia. Ateriarytmin ylläpitämistä helpottaa ennakkoon suunnitellut ateriat ja kaappiin varatut välipalat. Syö kunnon aamupala. Jos nälkä yllättää, nappaa välipalaksi kasviksilla täytetty täysjyväviljaa sisältävä leipä. Harrasta ruokasisustamista: laita hedelmiä helposti napattavaksi tarjolle. Voit myös tehdä jääkaappiin valmiiksi kasvislautasen, jonka voit nauttia alkavaan nälkään.
     
  3. Varmista luustosi riittävä D-vitamiinin ja kalsiumin saanti esimerkiksi syömällä kalaa ja käyttämällä nestemäisiä maitotuotteita tai täydennettyjä kasvijuomia, juustoa sekä täydennettyjä rasvalevitteitä. Nappaa tarvittaessa D-vitamiinilisää purkista. 

Lue lisää: