Hyppää pääsisältöön
Kolme aikuista ulkona sauvakävelylenkille lähdössä.

Hyvinvointia ja terveyttä edistävä toiminta helposti löydettäväksi

Tavoitteenamme on, että asukkaat löytävät hyvinvointia ja terveyttä edistävän toiminnan helposti ja että sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset osaavat ohjata asukkaita toimintaan.

Kehitämme digitaalista hyvinvointitarjotinta ja hyvinvointilähetettä. Tavoitteenamme on, että hyvinvointitarjotin ja -lähete olisivat hyvinvointialueen käytössä vuoden 2024 loppuun mennessä.

Hyvinvointitarjotin kokoaa hyvinvointia ja terveyttä edistävän toiminnan yhdelle alustalle

Hyvinvointitarjotin on digitaalinen alusta, josta Keski-Suomen asukkaat löytävät helposti alueen kuntien ja kolmannen sektorin palvelut ja toiminnat, jotka edistävät hyvinvointia, työ- ja toimintakykyä, pärjäävyyttä, terveyttä ja osallisuutta. Hyvinvointitarjottimen avulla asukkaan kynnys itsenäiseen terveyden edistämiseen madaltuu.

Lisäämme myös hyvinvointialueen sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten tietoisuutta alueella olevasta hyvinvointia edistävästä toiminnasta, johon he voivat ohjata asiakkaan.

Hyvinvointitarjotin kokoaa yhdelle alustalle Keski-Suomen kuntien, järjestöjen, seurakuntien ja hyvinvointialueen järjestämän hyvinvointia ja terveyttä edistävän toiminnan. Tiedot toiminnoista nousevat hyvinvointitarjottimelle Digi- ja väestötietoviraston Palvelutietovarannosta ja Lähellä.fi-verkkopalvelusta. Integraatiot Palvelutietovarantoon ja Lähellä.fi-palveluun mahdollistavat hyvinvointitarjottimelle pitkän elinkaaren ja sen, että toiminnan järjestäjien ei tarvitse päivittää tietoja useaan eri paikkaan.

Hyvinvointilähete ammattilaisten työvälineeksi asiakasohjaukseen

Kehitämme hyvinvointilähetettä hyvinvointialueelle. Hyvinvointilähetteestä tulee sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten työväline haavoittuvassa asemassa olevien asukkaiden ohjaamiseen hyvinvointia tukeviin palveluihin. Malli räätälöidään sopimaan hyvinvointialueilla jo käytössä oleviin, hyviksi todettuihin ratkaisuihin, kuten liikuntalähetteeseen.

Lisätietoja: 

  • Aimo Walamies, projektipäällikkö, Keski-Suomen kestävän kasvun ohjelma, p. 040 158 3366, aimo.walamies(at)hyvaks.fi 
  • Elina Lahtinen, projektityöntekijä, Keski-Suomen kestävän kasvun ohjelma, p. 040 351 8672, elina.lahtinen(at)hyvaks.fi 
  • Ulla Lahti, Keski-Suomen kestävän kasvun ohjelma, p. 040 355 6976 ulla.lahti(at)hyvaks.fi