Hyppää pääsisältöön
Kati Kallimo

Blogikirjoitus

Turvaamme yhdessä siirtymistä ja kannamme yhdessä vastuuta muutoksesta

28.12.2022

Talvi on edennyt jo pitkälle, ja vuoden vaihde lähestyy vauhdilla. Olemme laskeneet päiviä, milloin sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen tehtävät siirtyvät hyvinvointialueen järjestettäviksi. Nyt laskemme jo tunteja.

Keski-Suomen hyvinvointialueen varsinaisen toiminnan käynnistämistä on valmisteltu nyt noin puolitoista vuotta. Keski-Suomessa olemme tehneet työtä laajasti yhdessä nykyisten kunta- ja sote-organisaatioiden ammattilaisten kanssa. Eri toimialojen edustajat ovat osallistuneet työskentelyyn erilaisissa työryhmissä, esimerkiksi henkilöstöasioiden, ICT:n ja talouden sekä tietenkin sosiaali- ja terveyspalvelujen työryhmissä.

Hyvästä yhteistyöstä täytyy kiittää teitä kaikkia. Ilman osallistumistanne valmisteluun emme olisi nyt niin valmiita kuin olemme: valmiita ottamaan vastuun Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palveluista. Monta asiaa olemme ratkaisseet ja saaneet paljon aikaiseksi – yhdessä ja yhteistyössä.

Kaikki olemme varmasti samaa mieltä myös siitä, että kaikki ei vuoden vaihtuessa ole täysin valmista. Monia asioita ja tehtäviä jää meille vielä yhdessä tehtäväksi ja ratkottavaksi ensi vuoden puolelle ja tulevaisuuteenkin – onhan käsillä yksi Suomen historian suurimmista uudistuksista.

Haluankin nyt haastaa teidät jokaisen turvaamaan osaltanne turvallista siirtymää hyvinvointialueelle sekä huolehtimaan asiakkaiden ja potilaiden hoidon ja palveluiden jatkuvuudesta. Ole aktiivinen toimija, ja turvaa osaltasi siirtymä!

Toivotan lämpimästi kaikki hyvinvointialueelle siirtyvät työntekijät tervetulleiksi mukaan tekemään historiaa sekä rakentamaan yhdessä parhaita palveluja keskisuomalaisille!

 

Tervehtien

Kati Kallimo, sosiaali- ja terveyspalvelujen toimialajohtaja