Hyppää pääsisältöön

Onnelan työ- ja päivätoiminta, Petäjävesi

Toiminta on sosiaalihuoltolain ja erityishuoltolain mukaista työtoimintaa, jonka avulla etsitään asiakkaille mieluisia työtehtäviä ja työpisteitä esimerkiksi yhdistyksistä, seurakunnista ja yrityksistä. Uusia paikkoja etsitään koko ajan ja asiakkaiden esittämiä toiveita pyritään ottamaan huomioon.

Työtoiminnassa valmistetaan tuotteita kierrätysmateriaaleista myyntiin Onnelan putiikissa. Asiakkaalta ei vaadita aikaisempaa kokemusta, vaan tehtävät räätälöidään kunkin kykyjen ja osaamisen mukaan kaikille sopiviksi. Asiakkaan omat vahvuudet ja aikaisempi osaaminen kartoitetaan ja huomioidaan asiakassuunnitelmassa.

Toiminta on tarkoitettu 18–65-vuotiaille. Toiminta on suunnattu kehitysvammaisille, sosiaalihuollon ja työllisyyspalvelujen asiakkaille. Työajat, työtoiminnan tavoitteet sekä toiminnan sisältö määritellään asiakkaan kokonaistilanne huomioiden. Työtoiminnasta voidaan ohjata tarvittaessa myös muihin palveluihin esim. sosiaali- ja terveyspalveluihin sekä talous- ja velkaneuvontaan.

Työtoiminnan tavoitteena on asiakkaan kokonaistilanteen parantaminen yksilöllisesti ja vähitellen. Yksilöityjä tavoitteita voivat olla: päivittäiseen työ- ja arkirytmiin totuttaminen, ryhmässä toimiminen, sosiaalisten taitojen kehittäminen ja/tai työnhakutaitojen kehittäminen, fyysisen toimintakyvyn parantaminen, työtietojen ja -taitojen päivittäminen. Työtoimintaan sisältyy henkilökohtainen ohjaus ja tuki.

Toimintaan sovelletaan työturvallisuuslakia. Työtoiminnasta maksetaan työosuusrahaa, jonka tarkoituksena on kannustaa osallistumaan tavoitteelliseen toimintaan. Työosuusraha määräytyy työtehtävien ja yksilöllisen asiakassuunnitelman perusteella.

  • Ohjaajat, p. 050 439 0788, p. 040 480 7615
  • Palveluvastaava Jaana Palosaari, p. 040 353 9081

Yhteystiedot

050 439 0788

Rantatie 3, 41900 Petäjävesi