Hyppää pääsisältöön

Nuorisopsykiatrian vastaanottopalvelut

Nuorisopsykiatrialla tutkitaan ja hoidetaan 13–17-vuotiaita nuoria. Nuorisopsykiatrian avohoitoa toteutetaan Jyväskylässä, videovälitteiset palvelut täydentävät palveluvalikoimaa.

Nuorisopsykiatrialla tutkitaan ja hoidetaan 13–17-vuotiaita nuoria, joilla on vakavia ja/ tai monimuotoisia psykiatrisia oireita. Hoitojaksot ovat määräaikaisia. Tutkiminen, arviointi ja hoito nuorisopsykiatrian palveluissa on moniammatillista ja toteutetaan yhteistyössä läheisten ja verkoston kanssa.

Hoito koostuu usein eri hoitomuotojen yhdistelmästä, esimerkiksi yksilökäynneistä, perhetyöstä, ryhmätoiminnasta, intensiivisestä avohoidosta ja lääkehoidosta. Myös yhteistyö koulun, oppilaitoksen tai sosiaalitoimen kanssa on mahdollista.

Nuoren päivystyksellinen arviointi

  • Terveysasemalla tehdyn päivystyksellisen arvion pohjalta tehdään lähete nuorisopsykiatrian osastolle, jossa osastohoidon tarpeen arvio toteutetaan nuorisopsykiatrian osaston työryhmän toimesta.
  • Kun nuori hakeutuu yhteispäivystykseen päivystysaikana, hänen vointiaan arvioi psykiatrian akuuttityöryhmä yhdessä päivystyksen lääkärin kanssa. Jos arvioinnissa päädytään nuorisopsykiatrisen osastohoidon tarpeeseen, tehdään lähete nuorisopsykiatrian osastolle, jossa tehdään osastohoidon tarpeen arviointi.

Yhteystiedot

Nuorisopsykiatrian Jyväskylän vastaanottopalvelut toimivat Sairaala Novan alueella sijaitsevassa Lasten ja nuorten talossa, rakennus 45. Osoitteessa Hoitajantie 1, 40620 Jyväskylä.

puh. 014 269 2030.

Vastuuhenkilöt

Ylilääkäri Hanna Kakkonen ja Osastonhoitaja Juho Ruhala

Yhteystiedot

014 269 2030 (Toimisto)

Hoitajantie 1, 40620 Jyväskylä