Hyppää pääsisältöön

Nuorisopsykiatrian akuuttiosasto A7

Nuorisopsykiatrian akuuttiosasto A7 toimii Keski-Suomen hyvinvointialueella Sairaala Novassa (7. krs, A-lohko). Osastolla on 12 vuodeosastopaikkaa. 

Osastolla hoidetaan potilaita, joilla on vakavia mielenterveydenhäiriöitä. Näitä ovat esimerkiksi psykoosit, vakavat mielialahäiriöt, syömishäiriöt sekä vaikeat ahdistuneisuushäiriöt. Hoitoon hakeutuminen vaatii aina lähetteen. Osastohoito voidaan aloittaa päivystyksellisesti tai suunnitellusti hoito- tai tutkimusjaksona. 

Osasto toimii viikko-osastona, joka tarkoittaa, että nuoret ovat osastohoidossa maanantaista perjantaihin. Osasto sulkeutuu perjantaisin klo 15. Hoidossa olevat nuoret viettävät viikonlopun omassa asuinpaikassaan. 

Hoidollinen työskentely akuuttiosastolla perustuu omahoitajuuteen. Omahoitajat toimivat osana moniammatillista tiimiä, joka suunnittelee ja toteuttaa nuoren hoitoa yhdessä tämän perheen ja läheistensä kanssa. Tiivis perhetyö on hoidon keskeinen osa. Yhteisöllisyys ja erilainen ryhmätoiminta ovat osa nuoren osastohoitoa.  

Suosittelemme, että osastovierailut nuoren luona ajoitetaan alkuiltaan klo 17 - 19. Olethan yhteydessä osastolle, mikäli suunnittelet vierailua muina aikoina.

Nuorisopsykiatrian akuuttiosaston A7:n osastonhoitaja on Tomio Tanaka. 

Yhteystiedot

Kanslia, p. 014 269 2050

Hoitajantie 3, 40620 Jyväskylä