Hyppää pääsisältöön

Naistentauti- ja äitiysyksikkö

Naistentauti- ja äitiysyksikkö on arkipäivisin toimiva ajanvarauspoliklinikka.

Naistentautiyksikössä tutkitaan ja hoidetaan erilaisia naistentautien erikoissairaanhoitoa vaativia potilaita.

Naistentautiyksikössä toimii myös lapsettomuuspoliklinikka, endometrioosipoliklinikka, urogynekologinen poliklinikka ja syöpäpoliklinikka.

Naistentautiyksikön vastaanottoajat annetaan lääkärin lähetteen perusteella. Yksikön lääkäri arvioi lähetteen perusteella hoidon tarpeen ja kiireellisyyden. Asiakas saa tiedon vastaanottoajasta kirjeitse tai puhelimitse. Ajanvarauksesta tulee myös tekstiviestimuistutus.

Äitiysyksikössä seurataan ja hoidetaan raskausaikana erityisseurantaa tarvitsevia odottajia ja tehdään sikiöseulontatutkimuksia. Erityisseurannan tarve voi johtua esimerkiksi odottajan sairaudesta tai raskaudenaikaisesta ongelmasta.

Äitiysyksikössä toimii myös synnytyspelkopoliklinikka, päihdeäitien HAL-poliklinikka, GDM-poliklinikka ja imetyspoliklinikka.

Äitiysyksikön vastaanottoajat annetaan terveydenhoitajan tai lääkärin lähetteen perusteella. Yksikön lääkäri arvioi lähetteen perusteella hoidon tarpeen ja kiireellisyyden. Kätilön sikiöseulontavastaanotolle vastaanottoaika annetaan äitiysneuvolan ensikäynnillä tehtävän raskauslähetteen perusteella. Sikiöseulontavastaanotolla ei oteta kantaa odottajan mahdollisen sairauden tai muiden raskauden aikaisten ongelmien seurantaan tai hoitoon. Asiakas saa tiedon vastaanottoajasta kirjeitse tai puhelimitse. Ajanvarauksesta tulee myös tekstiviestimuistutus.

Tutkimustilanteeseen voi tulla mukaan tulevan lapsen isä tai tukihenkilö. Lapset eivät voi tulla mukaan lääkärin tutkimushuoneeseen tai seulontaultraäänitutkimukseen.

Naistentauti- ja äitiysyksikkö toimii myös terveydenhuoltoalan- ja lääketieteenopiskelijoiden koulutuspaikkana.

Palveluaika

Palveluaikamme arkisin klo 8.–15.

Soittoaika arkisin kello 8–14.

Vastuuhenkilöt

Osastonylilääkäri Marja-Liisa Eloranta, Osastonylilääkäri Jaana Seikkula, Osastonylilääkäri Kirsi Väyrynen ja Osastonhoitaja Tanja Puranen-Altamirano

Yhteystiedot

014 269 1023 (naistentautiyksikkö), 014 269 1104 (äitiysyksikkö)

Hoitajantie 3, 40620 Jyväskylä