Hyppää pääsisältöön

Muuramen perhekeskus

Perhekeskustoimintaa toteutetaan eri kohtaamispaikoissa sekä verkostomaisesti eri lapsiperhetoimijoiden yhteistyönä. Perhekeskus tukee koko perheen hyvinvointia erilaisissa elämäntilanteissa, mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Palveluita tarjotaan yhteistyössä Keski-Suomen hyvinvointialueen, kuntien ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Perhekeskustoiminnan tavoitteena on vahvistaa lasten, nuorten ja perheiden voimavaroja ja osallisuuden tunnetta sekä kohdatuksi tulemisen kokemusta.

Ajankohtaista:

 • Gospel -jumpan aikataulumuutoksia: vko 14 pe 5.4 klo 16.30 ja vko 15 su klo 15
 • Huhtikuussa avoimessa päiväkodissa: 4.4 silkkipaperimaalaus, 8.4 vierailu palolaitokselle klo 9.30-10.30, jonka jälkeen avoin pk jatkuu klo 12 asti, 11.4 leivonta, 15.4 pahvilaatikkoleikit, 18.4 prinsessa- ja prinssipäivä, 22.4 pehmoeläinjuhlat 25.4 laulu+lorukortit, 29.4 vappuaskartelua

PERHEKESKUKSEN KEVÄT 2024:

Maanantai

 • Avoin päiväkoti klo 9–12. Ei ennakkoilmoittautumisia. Järjestäjä: Muuramen kunnan varhaiskasvatus 
 • Erityislapsiperheiden vertaisillat 29.4, 27.5. ilmoittautuminen ja lisätiedot katja.mettinen@gmail.com 

Tiistai 

Keskiviikko 

 • MLL – perhekahvila, parilliset viikot klo 10.00–11.30, MLL – iltaperhekahvila, parittomat viikot klo 17.30–19.00. Ei ennakkoilmoittautumista. Järjestäjä: MLL Muuramen paikallisyhdistys ry.

Torstai 

 • Avoin päiväkoti klo 9–12. Ei ennakkoilmoittautumista. Järjestäjä: Muuramen kunnan varhaiskasvatus
 • Juuret ja verstot klo 17–19. Ikäihmisten ja lapsiperheiden yhteinen kerho, jossa sukupolvet kohtaavat. Järjestäjä: Opas- hanke. Lisätiedot: tarja.vilhuniemi@evl.fi, p. 040 540 7811

Perjantai 

 • Koko perheen Muksumusa klo 10–12 kerran kuussa: 19.4, 24.5. Järjestäjä: Helluntaiseurakunta. 

Lauantai 

 • Gospel-jumppa klo 10–11

Lisäksi ajanvarauksella järjestettävät palvelut:

Perheneuvola 21.3, 4.4, 25.4, 16.5, 30.5, 13.6. Ajanvaraukset: p. 014–2663590. Järjestäjä: Keski-Suomen hyvinvointialue

Parisuhteen kuntokartoitus

Ennaltaehkäisevää parisuhdetta tukevaa keskusteluapua. Järjestäjä: Muuramen seurakunta ja Keski-Suomen hyvinvointialue. Lisätietoja: paivi.honkonen@evl.fi 

Nepsy-pysäkki

Takkuaako arki? Haastaako suuret tunteet? Jumittavatko lähtötilanteet? Ovatko muutokset hankalia?

Tule keskustelemaan Nepsy-pysäkille. Pysäkillä saat ohjausta tilanteisiin, kun lapsiperheen jäsenellä on keskittymisvaikeuksia, tarkkaavaisuuden, toiminnanohjauksen tai aistisäätelyn haasteita.

Ohjaus suunnattu kaikille alle 18-vuotiaiden lasten vanhemmille. Ohjaus kertaluontoista ja maksutonta. Varaa oma noin 1½ tunnin ohjauskerta perhekeskuskoordinaattorilta, p. 050 576 0233.

 • Nepsy-pysäkin kevään vapaat ajat: 10.4, 2.5, 6.6, 12.6 klo 12.30–16.00.

Tukipysäkki kiusaamisasioissa

Onko lastasi kiusattu tai onko lapsesi osallistunut kiusaamiseen? Haluatko vanhempana jutella ammattilaisen kanssa? Tarvitsetko apua ja neuvoja tilanteeseen?

Ajanvaraus psykiatrinen sairaanhoitaja Lotta Minkkinen, p. 050 576 8293, Keski-Suomen hyvinvointialue/ lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelut. Tukipysäkin järjestävät Keski-Suomen hyvinvointialueen perhekeskus ja lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelut sekä MLL:n Järvi-Suomen piirin Selviydytään kiusaamisesta -toiminta.

Linkki palautekyselyyn: https://forms.office.com/e/mWthmC5SNQ 

Apua ja tukea on saatavilla monin eri tavoin. Joskus sopivin tuki löytyy sähköisesti, joskus tarvitaan apua kasvokkain. Voit halutessasi keskustella etäperhetyöntekijän kanssa chatissa tai jättää yhteydenoton Pyydä apua -napin kautta. 

Etäperhetyöntekijä

Keskustele asiantuntijan kanssa lapsiperheiden arkeen liittyvistä asioista, helposti, matalalla kynnyksellä. Täältä saat vinkkejä arjen haasteisiin. Kysy ja keskustele rohkeasti. Vastaanotto palvelee arkisin kello 10.00–15.30. Keskustelu on luottamuksellista ja maksutonta kaikille lapsiperheille. Etäperhetyöntekijän työ on osa Keski-Suomen hyvinvointialueen sähköistä perhekeskusta. 

Sähköinen perhekeskus.

Yhteystiedot

 • Perhekeskuskoordinaattori Anu Piispanen p. 050 576 0233

Perhekeskuksella tarkoitetaan ensisijaisesti toimintamallia, joka tiivistää entisestään lapsiperhetoimijoiden yhteistyötä ja perheet tulevat tietoisemmiksi saavutettavissa olevista palveluista ja toiminnasta. Perhekeskustoimintaa toteutetaan sekä Muuramen perhekeskuksessa, kohtaamispaikassa Virastotie 5:ssä että verkostomaisesti eri lapsiperhetoimijoiden yhteistyöllä.

Toimintaa viedään eteenpäin yhteistyössä hyvinvointialueen, kunnan, järjestöjen, yritysten ja seurakunnan kanssa. Perheet huomioidaan toiminnan suunnittelussa, kehittämisessä ja arvioinnissa. Muuramen perhekeskus toimii kohtaamispaikkana, joka on matalan kynnyksen perhekeskustoimintaa ja näin ollen merkittävä osa kunnan palvelurakennetta. Perhekeskuksen tavoitteena on tarjota erilaisia lapsiperheiden tapahtumia, luentoja, ohjattua ryhmätoimintaa, yksiköllistä vertaistukea ja osallistujien keskinäistä toimintaa. Perheiden omaehtoista toimintaa tuetaan.

Perhekeskustoiminnalla pyritään ennalta vahvistavaan perheiden kohtaamiseen siellä, missä perheet luontaisesti ovat, omissa kasvuympäristöissään, mahdollistaen näin puitteet yhteisölliseen toimintaan, arjen hyvinvoinnin tukemiseksi. Perheitä tullaan kohtaamaan myös eri asuinalueilla. Toiminnalla pyritään ennen kaikkea lähipalveluperiaatteeseen.

Perhekeskuksen tiloista löytyy perhetyön ja lapsiperheiden kotipalvelun työtilat. Tiloissa on myös perhehuone, jota voi käyttää sekä asiakastapaamisiin että työntekijöiden verkostotapaamisiin.

Yhteystiedot

050 5760 233

Virastotie 5, 40950 Muurame