Hyppää pääsisältöön

Muuramen perhekeskus

Ajankohtaista

Syksyn viikkokalenteri

MAANANTAI: Avoin päiväkoti klo 9-12, 7.8-14.12, ei viikolla 42. Järjestäjä Muuramen varhaiskasvatus.

Erityislapsiperheiden vertaisillat 11.12 klo 18:00-19:30. Vertaisillat on tarkoitettu perheille, joilla on erityistä tukea tarvitsevia lapsia tai nuoria. Ilmoittautumiset viimeistään edellisenä päivänä osoitteeseen katja.mettinen@gmail.com Ilmoitathan henkilömäärän, lasten iät ja mahdolliset erityisruokavaliot. Kiitos!

TIISTAI: Muskari klo 14-19, 29.8-12.12, ei viikolla 42. Ilmoittautuminen Muurame.

KESKIVIIKKO: Parillisilla viikoilla klo 10-11.30, alkaen 6.9, MLL perhekahvila. Parittomilla viikoilla klo 17.30-19, alkaen 13.9, MLL perhekahvila.

TORSTAI: Avoin päiväkoti klo 9-12, 7.8-14.12, ei viikolla 42. Järjestäjä Muuramen varhaiskasvatus.

PERJANTAI: Koko perheen muksumusa klo 10-12, 24.11, 8.12. Järjestäjä Helluntai seurakunta.

LAUANTAI: Gospeljumppa ja heprealainen tanssi klo 10-11.30, 2.9 alkaen. Järjestäjä Muuramen seurakunta.

Nepsy-pysäkki

Takkuaako arki? Haastaako suuret tunteet? Jumittavatko lähtötilanteet? Ovatko muutokset hankalia?

Tule keskustelemaan Nepsy-pysäkille. Pysäkillä saat ohjausta tilanteisiin, kun lapsiperheen jäsenellä on keskittymisvaikeuksia, tarkkaavaisuuden, toiminnanohjauksen tai aistisäätelyn haasteita.

Ohjaus suunnattu kaikille alle 18-vuotiaiden lasten vanhemmille. Ohjaus kertaluontoista ja maksutonta.

Nepsy-pysäkki avoinna 17.1.24 klo 13-16 ja 14.2.24 klo 13-16. Varaa oma noin 1½ tunnin ohjauskerta perhekeskuskoordinaattorilta, p. 0505760233 (soittamalla tai tekstiviestillä)

Muutokset ovat mahdollisia.

Tukipysäkki kiusaamisasioissa

Onko lastasi kiusattu tai onko lapsesi osallistunut kiusaamiseen? 

Haluatko vanhempana jutella ammattilaisen kanssa? 

Tarvitsetko apua ja neuvoja tilanteeseen?

Ajanvaraus psykiatrinen sairaanhoitaja Lotta Minkkinen, p. 050 576 8293, Keski-Suomen hyvinvointialue/ lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelut.

Tukipysäkin järjestävät Keski-Suomen hyvinvointialueen perhekeskus ja lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelut sekä MLL:n Järvi-Suomen piirin Selviydytään kiusaamisesta -toiminta.

Linkki palautekyselyyn: https://forms.office.com/e/mWthmC5SNQ 


Perhekeskuksella tarkoitetaan ensisijaisesti toimintamallia, joka tiivistää entisestään lapsiperhetoimijoiden yhteistyötä ja perheet tulevat tietoisemmiksi saavutettavissa olevista palveluista ja toiminnasta. Perhekeskustoimintaa toteutetaan sekä Muuramen perhekeskuksessa, kohtaamispaikassa Virastotie 5:ssä että verkostomaisesti eri lapsiperhetoimijoiden yhteistyöllä.

Toimintaa viedään eteenpäin yhteistyössä kunnan, järjestöjen, yritysten ja seurakunnan kanssa. Perheet huomioidaan toiminnan suunnittelussa, kehittämisessä ja arvioinnissa. Perheille on tarjottu mahdollisuus vaikuttaa toiminnan suunnitteluun erillisen perhekeskuskyselyn kautta.

Muuramen perhekeskus toimii kohtaamispaikkana, joka on matalan kynnyksen perhekeskustoimintaa ja näin ollen merkittävä osa kunnan palvelurakennetta. Perhekeskuksen tavoitteena on tarjota erilaisia lapsiperheiden tapahtumia, luentoja, ohjattua ryhmätoimintaa, yksiköllistä vertaistukea ja osallistujien keskinäistä toimintaa. Perheiden omaehtoista toimintaa tuetaan.

Perhekeskustoiminnalla pyritään ennalta vahvistavaan perheiden kohtaamiseen siellä, missä perheet luontaisesti ovat, omissa kasvuympäristöissään, mahdollistaen näin puitteet yhteisölliseen toimintaan, arjen hyvinvoinnin tukemiseksi. Perheitä tullaan kohtaamaan myös eri asuinalueilla. Toiminnalla pyritään ennen kaikkea lähipalveluperiaatteeseen. Perheneuvolan ja psykiatrian palveluita pyritään jalkauttamaan perhekeskukseen, lähemmäksi muuramelaisia perheitä.

Perhekeskuksen tiloista löytyy perhetyön ja lapsiperheiden kotipalvelun työtilat. Tiloissa on myös perhehuone, jota voi käyttää sekä asiakastapaamisiin että työntekijöiden verkostotapaamisiin.

Toimivan yhteistyön ja tiedoksi saattamisen edellytyksenä on palveluohjaus, näin ollen perheiden avunsaanti paranee.

Apua ja tukea on saatavilla monin eri tavoin. Joskus sopivin tuki löytyy sähköisesti, joskus tarvitaan apua kasvokkain. Voit halutessasi keskustella etäperhetyöntekijän kanssa chatissa tai jättää yhteydenoton Pyydä apua -napin kautta. 

Etäperhetyöntekijä

Keskustele asiantuntijan kanssa lapsiperheiden arkeen liittyvistä asioista, helposti, matalalla kynnyksellä. Täältä saat vinkkejä arjen haasteisiin. Kysy ja keskustele rohkeasti. Vastaanotto palvelee arkisin kello 10.00–15.30. Keskustelu on luottamuksellista ja maksutonta kaikille lapsiperheille. Etäperhetyöntekijän työ on osa Keski-Suomen hyvinvointialueen sähköistä perhekeskusta. 

Sähköinen perhekeskus.


Yhteystiedot

  • Perhekeskuskoordinaattori Riina Hämäläinen p. 050 5760 233
  • (Anu Piispanen työvapaalla 16.8.2021-31.12.2023)


Yhteystiedot

050 5760 233

Virastotie 5, 40950 Muurame