Hyppää pääsisältöön

Leikkausosasto

Sairaala Novan leikkausosastolla on 24 leikkaussalia. Leikkausosastolla hoidetaan usean eri erikoisalan potilaita tehden noin 14 000 leikkausta vuodessa. Leikkaussalissa potilaasta huolehtiva henkilökunta koostuu leikkaavasta kirurgista, anestesialääkäristä, sairaanhoitajista sekä lääkintävahtimestareista. 

Leikkausosaston hybridisalissa tehdään niin kirurgisia toimenpiteitä kuin angiografia-avustettuja suonensisäisiä toimenpiteitäkin. Robottisalissa leikataan robottiavusteisia leikkauksia gynekologian, urologian ja gastrokirurgian potilaille. 

Leikkausosasto päivystää ympäri vuorokauden, joten potilaat saavat aina leikkaushoitoa tilanteen niin vaatiessa. 

Suunniteltuihin leikkauksiin potilaat tulevat leikkausaamuna kotoaan vastaanottoyksikköön ja leikkausosaston henkilökunta hakee potilaan leikkaussaliin. Leikkaukset hoidetaan useimmiten nukutuksessa tai spinaalipuudutuksessa. Leikkauksen jälkeen potilasta hoidetaan heräämössä. 

Heräämössä on 39 potilaspaikkaa ja leikkauksen jälkeisen hoidon lisäksi heräämössä tehdään psykiatrisia ECT-hoitoja, erilaisia puudutuksia sekä kanylointeja ja lisäksi kipupoliklinikan toimenpiteitä. 

Heräämöhoidon jälkeen potilas pääsee toipumaan leikkauksesta vuodeosastolle tai kotiutusyksikköön, josta pääsee kotiutumaan voinnin salliessa. 

Vastuuhenkilöt 

  • Johanna Tuukkanen, ylilääkäri, leikkaus-, anestesia ja tehohoito
  • Teija Ollikainen, ylihoitaja, operatiivinen palvelualue
  • Liisa Korhonen, osastonhoitaja, leikkausosasto 

Yhteystiedot

Hoitajantie 3 40620 Jyväskylä