Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Hyvinvointia edistävä, terveellinen ja turvallinen kesä

Ihana kesä - Vinkit hyvinvointia edistävään, terveelliseen ja turvalliseen kesään

Keski-Suomi tarjoaa monia mahdollisuuksia nauttia kesästä niin kulttuurinnälkäisille kuin luonnossa liikkujille. Kaupunkien ja kylien tapahtumatarjonta on laajaa ja järviluonto tarjoaa monia tutustumisen arvoisia paikkoja.

Kesä on myös erinomaista aikaa omasta hyvinvoinnista ja terveydestä huolehtimiseen. Olemme koonneet oheen tärppejä, miten kesä sujuu hyvinvointia ja terveyttä edistäen ja turvallisuudesta huolehtien.

Hätänumero

Hätätilanteissa ole yhteydessä hätänumeroon 112.

Sairaala Novan yhteispäivystys

Kun pohdit Sairaala Novan yhteispäivystykseen lähtemistä, oma terveysasemasi on kiinni ja asiasi ei voi odottaa seuraavaan päivään, soita Keski-Suomen hyvinvointialueen maksuttomaan Päivystysapuun 116117.

Päivystysavussa terveydenhuollon ammattihenkilö antaa hoito-ohjeita, arvioi hoidon tarpeen ja ohjaa sinut oikeaan hoitopaikkaan.

Oma terveysasemasi

Terveysasemien kiirevastaanotoille varataan aina aika soittamalla omalle terveysasemalle, josta saat arvion hoidon tarpeellisuudesta sekä tilanteenmukaisia toimintaohjeita.

Terveysasemilla järjestetään kiirevastaanottoa arkipäivisin terveysaseman aukioloaikoina, osalla terveysasemista myös iltaisin, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä.

Löydät oman terveysasemasi yhteystiedot verkkosivuiltamme.

Sosiaali- ja kriisipäivystys

Ota yhteyttä sosiaali- ja kriisipäivystyksen puhelinnumeroon 014 266 0149, kun tilanne vaatii kiireellistä sosiaalityön arviota tai välittömiä toimenpiteitä.

Sähköinen asiointi

Voit olla yhteydessä myös sairaanhoitaja-chatin kautta. Chat palvelee verkkosivuillamme arkisin kello 8–20 ja viikonloppuisin ja arkipyhinä kello 10–16.